سلبریتیهای ایران در تبلیغات (برند آلتون)
شرکتهای تجاری برای تبلیغ و ارتقای محصول و خدماتشان در سطح جامعه به حمایت مشاهیر احتیاج دارند، به همین دلیل از آنها برای تبلیغات خود استفاده میکنند. مدتی است در ایران نیز برخی شرکتها و تولیدکنندگان محصولات مختلف از هنرپیشهها، خوانندهها و ورزشکاران برای تبلیغ محصولات خود استفاده میکنند. البته این امر با استقبال هنرپیشهها هم روبرو شده است. در گذشته نه چندان دور استفاده از سلبریتیها در تبلیغات ممنوع اعلام شد اما مدتی پس از آن این ممنوعیت از بین رفت و هنرپیشهها یکی پس از دیگری تبلیغات برندهای مختلف را قبول کردند.
ستارههایی که سفیر برند شدند
«بازیگرها در فیلمها بازی میکنند تا پیشنهادهای تبلیغاتی بیشتری داشته باشند!» این جمله کنایهآمیز در سینمای آمریکا و همه کشورهای دیگری که سازوکار درستی در تولید قهرمان و ستاره دارند، چندان عجیب به نظر نمیرسد. درآمد تبلیغاتی بسیاری از سلبریتیهای کره زمین، از دستمزد سالیانه آنها برای هنرشان بیشتر است. در ایران اما تبلیغ سلبریتیها برای برندهای مختلف مدت زیادی ممنوع بوده است. از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۸۲ هیچ وقت تصویری از بازیگران سینما بر بیلبوردها نرفته بود. تنها یکی از شرکتهای تولیدکننده لباس چرم به صورت محدود از جمشید هاشمپور برای تبلیغات در حد بروشور و کاتالوگ استفاده کرده بود.
امین زندگانی و همسرش در تبلیغات آلتون
در این میان به تازگی چند سالی است، برای نخستینبار دو زوج بازیگر یعنی الیکا عبدالرزاقی و همسرش امین زندگانی به عنوان مدلهای تبلیغاتی برند آلتون فعالیت میکنند. ابتدا توجه شما را به تیزر تبلیغاتی ولنتاین سال ۹۵ برای برند آلتون جلب کرده، سپس تصاویر منتشر شده این زوج را برای این برند مرور خواهیم کرد.
و عکاسیهای صنعتی گرفته شده با محصولات و برند آلتون با حضور سلبریتیهای ایران زوج هنری امین زندگانی و الیکا عبدالرزاقی
بازار تبلیغات رفتهرفته برای سلبریتیهای ایران گرم شده است. جمشید مشایخی و ابراهیم میرزاپور کولر گازی اجنرال را تبلیغ کردند. جمشید مشایخی مورد اتهام قرار گرفت، با این فرض که اجازه داده بود از او استفادهی ابزاری شود و شانسش پایین بیاید. بهرام رادان محصولات صوتی و تصویری کرهای و آریا تله کام و محمدرضا گلزار برند تولیدکنندهی پوشاک مردانه یعنی ایکات را تبلیغ کردند.
اوج اعتراضها زمانی بود که بنیامین بهادری با شرکت لوازم خانگی بیم قرارداد بست و تصاویرش بر بیلبوردها دیده شد. کار به جایی رسید که نه تنها تبلیغات او را جمع کردند، بلکه برای سایرین هم محدودیتهایی در نظر گرفته شد. به هر حال موسیقی است دیگر! با اینکه قانون همچنان غیر شفاف بود و سلیقهی افراد در تعبیر و تفسیر و به کارگیری قانون متفاوت و مخالفان هم پا برجا، ولی در دهه ۸۰ از چهرههای سرشناس دیگری هم در تبلیغات استفاده شد. مثلا:
احمدرضا عابدزاده برای موتورسیکلت تلاش؛ حمید گودرزی یرای یک برند لباس چرم؛ پژمان بازغی پوشاک مردانه ایکات؛ مهران مدیری چای عرفان؛ محمدرضا فروتن منطقه تجاری خلیج فارس؛ ایرج نوذری شرکت فرش ستاره کویر یزد؛ بابک حمیدیان، علی صادقی، رضا داودنژاد و یوسف تیموری یک شرکت آب معدنی؛ محمدرضا شریفینیا یک برند دوربین عکاسی؛ حمید استیلی، افشین پیروانی و علی پروین برای جورابان؛ مهدی سلوکی برای یک مارک دهان شویه؛ مهدی مهدویکیا برای آیوا و علی کریمی هم کن وود را تبلیغ کرد.
سال ۸۶-۸۷ بود که حسین رضازاده رکورد شرکت در تبلیغات را هم شکست! آب معدنی واتا، شرکت کامیونسازی و روغنهای صنعتی بهران و از همه جالبتر و بحث برانگیزتر بنگاه معاملات املاک رابینسون در دوبی. حضوری چشمگیر که تا مدتها حرف و حدیث را به دنبال خود داشت. در ادامه علی انصاریان و علیرضا نیکبخت واحدی پوشاک آرین جین را تبلیغ کردند. در سالهای اخیر هم پوریا پورسرخ برای مون بلان و پوشاک آلیزه تبلیغ کرد، همینطور جواد نکونام برای روغن موتور کاسپین، امیر علی دانایی که از دنیای مدلینگ و تبلیغ برای پوشاک آقایان وارد عرصه بازیگری شد و در تبلیغی از مسواک رویال حضور پیدا کرد، رضا یزدانی و بهرام رادان برای نوین چرم و سیروان خسروی برای اکس تبلیغ کردند.
در این بین حضور خانمها در تبلیغات با محدودیتهای بیشتری روبهرو بوده است و جز موارد معدود شاهد حضورشان نبودهایم. حضور نیکی کریمی در تبلیغات مون بلان و بهنوش بختیاری در چرم پاندورا هم جالب توجه بود. ژیلا صادقی در تبلیغات لوازم خانگی کن وود و اخیرا هم مهناز افشار برای تبلیغ یک برند ساعت. از جدیدترین تبلیغات هم میتوان به همکاری محمدرضا گلزار برای تبلیغ گام باتلر اشاره کرد.
به نظر میرسد، فضا برای حضور چهرههای مشهور در تبلیغات کمی بازتر شده است، اما باید دید در ادامه این مسیر پرفراز و نشیب چگونه ادامه پیدا خواهد کرد.
منبع تیزر تبلیغاتی: دنیای تبلیغات