توجه به برندسازی در پس چهره‌های دلربا | MEYSAM.ORG
Title Image

توجه به برندسازی در پس چهره‌های دلربا

توجه به برندسازی در پس چهره‌های دلربا

  |   بازاریابی و تبلیغات   |   بدون دیدگاه

انتخابات‌ گذشته حاوی پیام‌های روشنی برای ایران و دنیای خارج از ایران بود. اما آنچه برای یک بازاریاب می‌تواند حایز اهمیت باشد، قدرت برندسازی بود. در همه شهرها تعداد نامزدهای شورای شهر زیاد بود.‌ در تهران بیش از ۲هزار نفر و در اصفهان بالغ بر ۷۰۰ نفر کاندیدا شورای شهر بودند. بیشتر تبلیغات زیبا و دلفریب بودند. زنان و مردانی آراسته، زیبا و با شعارهای دل انگیز و فراوان. از بانوی آفتاب گرفته، تا قول تغییر شهر و ایجاد اشتغال و هرچه که فکرش را بکنید و شاید در این میان فقط وعده سفر به فضا کم بود!

تبلیغات کل فضاهای شهری را گرفته بود. در این میان نه شعارها به یاد آدم می‌ماند، نه تفاوت قیافه‌ها و ژست‌هایی که همگی تلاش داشتند متفاوت باشند، تا حدی که «متفاوت بودن» به «امر عادی» تبدیل شده بود. عده‌ای ائتلاف‌هایی صنفی تشکیل داده بودند و عده‌ای ائتلاف‌های اعتقادی. در این میان اما کسی نبود که خود را متخصص نداند. هرکجا می‌رفتی تبلیغاتی از نامزدهای چشم قشنگ و خوش شعار دریافت می‌کردی. تنها منبع اطلاع از سمت و سو و مزیت نامزد مربوط، فرد توزیع‌کننده بود.

حاصل کار اما چه بود؟ پیروزی قاطع لیست امید که حتی مردم قیافه‌های برخی از آن‌ها را نمی‌شناختند. مسلماً این پیروزی قاطع مبتنی بر شانس و تصادف نبود. پس از اعلام نتایج شاهد عصبانیت برخی کاندیداهای مستقل بودیم که ادعا داشتند مردم «با چشم بسته» رآی داده‌اند. وقتی مفهوم «چشم باز»‌ را از ایشان می‌پرسی پاسخ‌شان «تحقیق و شرکت در جلسات توجیهی است.» برای بررسی ۱۰۰ کاندیدا به‌صورت مداوم، حدود ۲ ماه وقت برای بررسی و شناخت به‌شرط عدم تداخل برنامه‌های نامزدها نیاز است.

اینجاست که یک برند مشترک، محصول دو برند«اصلاحات» و «اعتدال» وارد میدان می‌شود. این برند مشترک، برند استوری خود را دارد، لوگوی مخصوص خود را دارد و تفکرات و ارزش‌های مشترک. برنامه‌هایش معطوف به «شخص» نیست و معطوف به یک «تفکر» است. هواداران هر دو برند تشکیل‌دهنده را با خود دارد و به‌راحتی به‌وسیله بازاریابی دهان به دهان دیجیتال ترویج می‌شود.

این برند حتی فونت و رنگ‌های مخصوص به خود را دارد و یک الگوی رفتاری باثبات و قابل اطمینان از خود بروز داده. رهبران یکی از برندهای زیرمجموعه‌اش ممنوع‌التصویر و به‌شدت محبوبند و دیگری طبق استانداردهای رفتاری‌اش عمل کرده. تکلیف هواداران با این برند مشخص است و وقتی یک لیست اعلام می‌کند کسی نیاز به دردسرهای بررسی منطقی تک تک لیست را ندارد. این لیست تنها یکی از محصولات برند است و مخاطبان به «اعتبار» و «اعتماد» برند، از محصول مربوط استقبال می‌کنند. پیروزی لیست امید، محصول موفق برندسازی بود.

نگاهی غیرسیاسی به انتخابات شورای شهر از کافه بازاریابی

بدون نظر

ارسال دیدگاه