چگونه بازی Pokemon Go جهان را به هم ریخت | MEYSAM.ORG
Title Image

چگونه بازی Pokemon Go جهان را به هم ریخت

چگونه بازی Pokemon Go جهان را به هم ریخت

  |   بازاریابی و تبلیغات   |   بدون دیدگاه

پوکمون گو یک بازی ویدئویی در سبک واقعیت افزوده است که توسط کمپانی پوکمن و در سال ۲۰۱۶ به مناسبت بیستمین سالگرد انتشار بازی‌های پوکمون منتشر و در پلت‌فرم‌های آی‌اواس و اندروید انتشار یافته است. تفاوت این بازی با دیگر بازی‌های آنلاین نظیر های‌دی (HayDay) و یا کلش‌آف‌کلنز (Clash of Clans) در این است که بازیکن نیاز به حرکت در فضاهای مختلف و حضور در اماکن گوناگون دارد.

برای آنکه بتوانید تصوری از بازی «پوکمون گو» داشته باشید پیش از هر چیز لازم است تصوری که تا به امروز از یک بازی موبایلی داشته‌اید را از ذهن پاک کنید! طراحی این بازی به گونه‌ای است که کاربران با در دست داشتن گوشی هوشمند خود با دو ابزار جی‌پی‌اس و دوربین فیلمبرداری، خودشان تبدیل به کاراکترهای بازی می‌شوند و در مختصاتی به وسعت شهر و حتی کشور به دنبال «پوکمون» می‌گردند.

بازی پوکمون گو (Pokemon Go) برای اندروید و آی‌او‌اس توسط Niantic (همکار نینتندو در طراحی بازی و از زیر مجموعه های گوگل) توسعه یافته و عرضه شده است. در حال حاضر مردم در سراسر دنیا برای تجربه این بازی در گوشی هوشمند خود هیجان‌زده هستند. این بازی با استقبال فراوانی مواجه شد و توانست رکورد سریع‌ترین آمار دانلود را در گوگل‌پلی کسب کند و در مدت کوتاهی ۱۰ میلیون از گوگل پلی و ۷/۵ میلیون از اپ‌استور دانلود شود و به رقیبی جدی برای بازی کلش آو کلنز که برای مدت‌ها در صدر بود تبدیل شود. همین امر سبب شد تا شرکت سازنده نشر جهانی بازی را به دلیل پرشدن سرورها به تعویق بیندازد.


Pokemon چیست؟
ریشه پوکِمون به ۲۰ سال پیش برمی‌گردد، جایی که به عنوان یک بازی نقش‌آفرینی برای کنسول دستی Game Boy به بازار عرضه شد. ایده پوکمون در واقع الهام گرفته شده از کودکی کارگردان این سری یعنی ساتوشی تاجیری است که علاقه فراوانی به جمع آوری حشرات داشت. این ایده پخته شد تا جایی که بازیکنان بتوانند در طول بازی به گرفتن موجودات مرموزی به نام پوکِمون‌ها بپردازند و با تمرین دادن‌شان، آن‌ها را به میدان نبرد بفرستند. این همان فرمتی است که پوکِمون با آن به دنیای بازی‌های ویدیویی، انیمه، مانگا، بازی های کارتی و اقلام دیگر سرگرمی وارد شد.

Pokemon Go چیست؟
اگر بخواهیم این بازی را در یک جمله کوتاه توصیف کنیم یا آن را در یک سبک خاص قرار دهیم شاید عبارت ماجراجویی در دنیای واقعی مناسب باشد. این بدین معنا است که Pokemon Go از GPS و واقعیت افزوده استفاده کرده تا این اجازه را به مخاطبان بازی بدهد تا به شکار و تمرین پوکِمون‌ها بپردازند. قابلیت واقعیت افزوده از دوربین پشتی گوشی هوشمند یا تبلت برای نمایش پوکمون‌ها در دنیای واقعی استفاده می‌کند تا بتوانید آن ها را روبه‌روی خود ببینید. این بازی شامل هشت آیتم از جمله “پوک بال‌ها”، “تخم‌مرغ‌ها”، “تخم‌مرغ شانسی” ، “دستگاه پرورش تخم‌مرغ”، “دستگاه بخور”، “ماژول اغوا کننده”، “حافظه پوکمون” و ” کیف ارتقا” است.

پوکمون‌های زیادی در اطراف شما قرار دارند که می‌توانید به سمت شان بروید. شما می‌توانید دوستان خود را به سمت پوکمون‌های مختلف راهنمایی کنید یا آن‌ها را از وجود انواع مختلف‌شان روی نقشه با خبر کنید. در واقع بازی دو رو دارد. جدا از بخش جنگ بین پوکمون‌ها، یکی از اصلی‌ترین هدف‌های بازی جمع کردن و آشنا کردن افراد با یکدیگر است و اینجا است که زیبایی بازی نمایان می‌شود. در ادامه مکان‌هایی به نام “Pokestop” در شهر تعبیه شده است که با جذابیت خاص خود امکان کشف و بررسی مکان‌هایی با تراکم بیشتر کاراکترهای Pokemon Go را برای مردم فراهم می‌کنند.

نکات بازاریابی و ارزش‌افزوده این بازی

پس از گذشت یک هفته از زمان عرضه عمومی این بازی، بیش از ۷ میلیارد دلار به ارزش شرکت مادر Nintendo در بازار افزوده شد. کمی بعد، تعداد کاربران فعال این بازی از نرم افزار قرار ملاقات محبوب Tinder و Twitter بر روی گوشی‌های اندروید فراتر رفت. در حال حاضر صاحبان فروشگاه‌ها می‌توانند با خرید کاراکتر Pokemon Go به قیمت هر ساعت ۱.۱۹ دلار، بازیکنان را به سوی فروشگاه خود جذب کنند. به این ترتیب میزان مراجعه به فروشگاه افزایش می‌یابد!

Pokemon Go در اصل با شکستن دیوار میان فناوری و تجربه دنیای واقعی، فرصت هدایت مردم به سوی موقعیت‌های جدید را به وجود می‌آورد. به این ترتیب برندها می توانند ضمن کاهش میزان استفاده از فناوری دیجیتال بر ابعاد بازاریابی محیطی بیفزایند.

درخواست کمک کودکان سوریه‌ ای از جهانیان با استفاده از محبوبیت Pokemon Go

سوریه مدت‌های طولانی است که درگیر جنگ داخلی است و این وسط مردم بی‌گناه زیادی کشته می‌شود و زندگی بسیار سختی دارند. حال تعدادی از کودکان این کشور، برای رهایی از این وضعیت و درخواست کمک از جهانیان، از محبوبیت بازی استفاده می‌کنند. تاییم شامی، یک مدافع حقوق بشر است که کمپین جالبی برای کمک به کودکان سوری راه انداخته است. به این صورت که این کودکان تصاویری از پوکمون‌ها را در دست می‌گیرند و با آن عکس می‌گیرند. بر روی این عکس‌ها نوشته‌ای به چشم می‌خورد که مضمون آن درخواست کمک از مردم دنیا است و این کودکان می‌خواهند تا مردم همان‌طور که برای پیدا کردن پوکمون‌ها در بازی تلاش می‌کنند و آن‌ها را نجات می‌دهند، برای رها شدن آن‌ها از وضعیت کشور سوریه هم کمک کنند و مقدمات نجات آن‌ها را فراهم سازند.

این کمپین بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشته و رسانه‌های بزرگ دنیا از جمله گاردین و یو.اس٫آنکات (U.S.Uncut) نیز به آن پرداخته‌اند. قطعا محبوبیت بازی Pokemon Go می‌تواند باعث شود که افراد بیشتری به کودکان جنگ سوری کمک کنند.

با اینکه چند روز پس از انتشار بازی، کشور ایران منع استفاده از بازی را ایجاد کرد اما وب‌سایت فارسی بازی Pokemon Go به آدرس www.pokemonim.ir برای در اختیار گذاشتن هر چه بهتر اطلاعات بازی راه‌اندازی و تقریبا متروکه شده است…!

بدون نظر

ارسال دیدگاه